In de schaduw van Snow Valley’s nieuwe verlengde skipiste – de langste en steilste van de Benelux – vonden dit weekend de 3de en de 4de manche van de 3-Nations Cup plaats.

Op zaterdag leverde Robbe Verschueren bij de Cruisers 17-29 een spannende tweestrijd met de Nederlander Roberto Blom. Na de manches was de stand 2-1 in het voordeel van de Nederlander en de finale zou uitsluitsel moeten brengen. Blom die ook al de eerste 3-Nations in Ahnatal (GER) voor Robbe had gewonnen, stak in Peer opnieuw de hand uit naar de overwinning. Op de laatste rechte lijn wist Robbe de Nederlander echter nog te remonteren waardoor zij nu beide elk één overwinning in de 3-nations cup hebben behaald. De derde en laatste wedstrijd in Luyksgestel (NLD) beloofd spannend te worden.

Diezelfde eerste dag reden ook Yelisse Van Den Broeck en Britt Baetens de finale bij de Girls 15-16. Yelisse finishte 2-1-2 in de manches en was 4de in de halve finale. En ook Britt was in haar sterk bezette halve finale 4de nadat zij in de manches al 4-4-3 reed. In de finale met 5 Nederlandse en 3 Belgische dames gaven Yelisse en Britt het beste van zichzelf en eindigden respectievelijk 4de en 8ste.

Alsof dat nog niet genoeg was, verschenen beide dames zondag opnieuw aan de start. Yelisse werd nogmaals 4de in de finale, terwijl Britt in de manches werd uitgeschakeld na een 5-3-5. Zowel zaterdag als zondag ging de overwinning naar de Nederlandse Indy Scheepers: Europese kampioene in Bordeaux (FRA) en zilver op het WK in Rock Hill (USA).

En dan was het de beurt aan onze “oudste” deelnemers. Allereerst moesten Robbe Verschueren en Kobe Heremans als 17 jarigen aan de bak bij de Men 17-29. Robbe had op zaterdag duidelijk al zijn beste pijlen verschoten en werd in de manches uitgeschakeld met 3 keer een 5de plaats, maar op Kobe stond geen maat. Terwijl hij in Ahnatal (GER) nog werd uitgeschakeld met een 6de plaats in de kwart finale, stormde hij nu onhoudbaar door naar de finale: 1-2-1 in de manches, opnieuw 1ste in de kwart en 2de in de halve. In finale werd Kobe knap 4de. Zijn prestatie wordt nog sterker wetende dat in Peer de nummers 3 en 8 van het WK in Rock Hill (USA) aan de start stonden.

Onze laatste rijder was Marnicq Janssens bij de Junior Men. Van in de manches was het al snel duidelijk dat er vandaag niets tegen hem zou in te brengen zijn. Na 2-1-1 in de manches werd hij opnieuw 1ste in de halve finale en nogmaals 1ste in de finale. Een kleine revanche voor de pech die hij heeft gehad op het EK en het WK. Opmerkelijk was dat er in de finale naast Marnicq nog 4 andere Belgen, 2 Duitsers en 1 Zwitser stonden, maar geen Nederlanders. Volgens mij de sterkste lichting junioren die België ooit heeft gehad.

De uitslagen van alle rijders van het Dennenteam kan je vinden op de website.

Marnicq en Robbe winnen op 3 Nations Cup