Het weekend van 5 en 6 augustus organiseerde het Dennenteam zijn 2de wedstrijd van het jaar. Op zaterdag vielen er nog enkele stevige buien waardoor de lijnen van het parcours een paar keer werden weggespoeld, maar op zondag bleef het droog en was ook de zon van de partij.Met 475 vergunninghouders en recreanten lag het aantal deelnemers dit weekend beduidend lager dan op onze wedstrijd van begin april – TC3 – toen 703 rijders aan de start verschenen. Ik vermoed dat een aantal rijders nog met vakantie was of na het EK en het WK nog aan wat rust toe was. En misschien heeft de organisatie in één enkel wedstrijdblok er ook iets mee te maken.

51 wedstrijdrijders van het Dennenteam gaven het beste van zichzelf. Op het einde van een succesrijke dag stond de teller van het Dennenteam op 4 overwinningen, 4 maal tweede, 4 maal derde en nog 7 andere finaleplaatsen.

De toon werd onmiddellijk gezet bij de Cruisers -29, waar Dennis Steemans en Robbe Verschueren al heel het seizoen voor de overwinning strijden. Ook deze keer werden zij 1 en 2.

Onmiddellijk daarna werd Ellis Vanhove bij de girls 7, mede geholpen door een valpartij, knap 2de wat haar beste resultaat ooit is.

Bij de boys 7 verschenen maar liefst 7 rijders van het Dennenteam aan de start en één van hen wist zich overtuigend te plaatsen voor de finale. Ryu Demuyser werd 2-1-1 in de reeksen, opnieuw 1ste in de kwart finale en nog eens 2de in de halve finale. In de finale nam onze “Kleine Draak“ vanuit baan 2 resoluut de leiding – holeshot – om die daarna niet meer af te geven. Een schitterende en verdiende eerste overwinning op zijn thuisparcours.

In dezelfde leeftijdscategorie, maar dan bij de recreanten, won Zano Poedts met overtuiging 3x de manches.

Twee meisjes van het Dennenteam in de finale bij de girls 9. Lore De Geest die over stapt naar de weg en het veldrijden werd 5de in haar laatste wedstrijd. Émilie Spreutels die aan haar eerste seizoen bezig is, werd 7de.

Bij de boys 9 werd Seppe Serneels knap 5de.

Rune Vanderlinden – boys 11 – raakte bij de start in baan 1 ingesloten en werd 6de.

Arne Ceuppens had een mindere start bij de boys 12, maar wist bij het ingaan van de eerste bocht een valpartij te ontwijken en werd toch nog 3de.

Bij de boys 15-16 werd zwaar gestreden voor de plaatsen 3, 4 en 5. De fotofinish plaatse Jef Serneels nipt als 3de in de uitslag.

In een incidentrijke Men 19+ finale, met enkele spectaculaire valpartijen en enige discussie aan de aankomst, werden Jari Cammans en Seppe Beijens 2de en 7de.

Bij de girls 15+ stonden 3 dames van het Dennenteam in de finale. Yellise Van Den Broeck werd na een sterke start en een goede eerste bocht knap 2de. Jone Vangoidsenhoven, voor het eerst sinds lange tijd nog eens aan de start, kon met een laatste krachtinspanning nog net de 3de plaats veiligstellen. Britt Baetens werd na een mindere start toch nog 6de.

Ook bij de junior men hadden we 3 rijders in de finale. Dennis Steemans en Robbe Verschueren, al 1ste en 2de bij de cruisers, treden opnieuw mee voor de podiumplaatsen. Deze keer wist Robbe (3de) Dennis (4de) te verslaan, maar de overwinning ging zonder enige discussie naar Kobe Heremans. Na de holeshot werd hij niet meer belaagd en kwam hij afgescheiden als 1ste over de finishlijn.

En ook in de laatste finale van de dag – elite men – had het Dennenteam met Joffrey Wouters een rijder aan de start. De start leek mij iets minder, maar nog voor de eerste bocht lag hij afgescheiden aan de leiding. Als we hem daarna voor de vierde keer die dag over de prosectie zagen vliegen, lijkt het alsof de overwinning slechts een formaliteit was.

En dan was het tijd om op te ruimen. In recordtempo begon het team van helpers nadarhekken te versleuren, tenten en parc fermé af te breken, elektriciteitskabels op te rollen, de afvalberg in de container te gooien …

“Alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor jullie inzet. Zonder jullie is er geen wedstrijd”.

Ryu “Kleine Draak” Demuyser spuwt vuur!