Eén week na het Kampioenschap van Vlaanderen in Gent, trok de BMX-karavaan naar Ravels waar de 4de manche van de Flanderscup werd gereden. Op deze wedstrijd werden eveneens de Antwerpse provinciale titels uitgereikt.30 rijders van het Dennenteam tekenden present.

Onze eerste titelkandidaat was Yellise Van Den Broeck bij de Cruisers Girls. Yellise, die dit jaar bij de cruisers ongeslagen is en vorige week in Gent nog Vlaams kampioen werd, greep ook nu met overwicht de Antwerpse titel.

Onmiddellijk na Yellise was het de beurt aan Robbe Verschueren die bij de Cruisers Men in afwezigheid van Dennis Steemans (gevallen in Gent), tot topfavoriet gebombardeerd werd. Robbe nam in de finale onmiddellijk de leiding en leek deze niet meer te gaan afstaan totdat hij op de laatste hindernis onnodig een te hoge – show? – sprong maakte. Gevolg: snelheid weg en op de finish nipt verslagen. Na zijn overwinning in het Kampioenschap van Vlaanderen, moest hij zich nu tevreden stellen met “maar” zilver.

Maar om het hoofd te laten hangen was er in Ravels geen tijd, want niet veel later werd al de finale van de Junior Men gereden. Op het Vlaams kampioenschap in Gent werden Kobe Heremans en Robbe Verschueren nog 1ste en 3de en ook nu deden zij mee voor de overwinning. Zowel Kobe als Robbe namen een schitterende start en zij aan zij gingen ze de eerste bocht in, waarna het leek alsof Robbe aan de binnenkant als eerste naar de 2de bocht zou gaan. Kobe sprong echter net iets vlotter voor de bocht en nam de leiding. Wedstrijd gereden zou je dan denken, maar niets was minder waar. Robbe zat bij het uitkomen van de derde bocht in het wiel van Kobe en probeerde hem langs de buitenkant te passeren. Langzaam ging hij op en over Kobe en even leek hij op de overwinning af te stevenen…. maar net voor de finish ging het opnieuw mis. Een valpartij maakte een abrupt einde aan deze thriller: Kobe 1ste …. en Robbe 8ste.

Onmiddellijk daarna was het de beurt aan de Elite Men. En ook hier hadden we met Joffrey Wouters en Marnicq Janssens 2 finalisten. Zowel Marnicq als Joffrey hadden een goede start en als 2de en 3de gingen ze de eerste bocht. Ook na de bocht lagen ze nog steeds in deze posities, maar alles was nog mogelijk. Marnicq probeerde bij het naderen van de derde bocht de leider Mathijs Verhoeven onder druk te zetten, maar was daarbij genoodzaakt om iets naar buiten uit te wijken. Joffrey zag de opening aan de binnenkant, dook in de bocht onder Marnicq en blokte hem af. Mathijs werd daarna niet meer bedreigd en Joffrey werd knap 2de. Marnicq die zijn snelheid compleet kwijt was, kwam uitbollend als 6de over de finish.

Ook enkele andere rijders van het Dennenteam reden zich in Ravels in de kijker. Bij de allerjongsten (Boys 05) werd Lian Jorge 8ste. Ellis Vanhove deed het bij de Girls 07 net iets beter en werd 6de. Jari Cammans werd tussen twee examens door knap 3de bij de Men19+ en Yellise Van Den Broeck werd na haar overwinning bij de Cruiser Girls nog eens 8ste (gevallen) bij de Girls 15/16.

Yellise en Kobe opnieuw in de prijzen!