Vier titels voor het Dennenteam:

  • 3 op het Kampioenschap van Vlaanderen
  • 1 op het Provinciaal Kampioenschap van Oost-Vlaanderen

 

Ondanks de examens die er staan aan te komen, vonden toch nog 37 rijders van het Dennenteam de weg naar het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent.

Maar liefst 3 titels werden er verdeeld: niet alleen het Kampioenschap van Vlaanderen, maar ook de provinciale titels van Oost- en West-Vlaanderen.

Met 12 finaleplaatsen deden onze rijders het verre van slecht.

Na meerdere 2de plaatsen behaalde Kobe Heremans (Boys 17) – en mede door een val van zijn voornaamste concurrent – zijn 1ste overwinning van het seizoen. Precies op het goede moment, want zo mocht hij voor het eerst de trui van Kampioen van Vlaanderen aantrekken.

In de categorie Cruisers Dames staat er dit jaar geen maat op Yellise Van Den Broeck en ook zij nam overtuigend de titel mee naar huis. Bij de Girls 15 was Yellise nogmaals favoriet voor de titel. Lang zag het er naar uit dat zij de titel zou grijpen, maar op de aankomstlijn werd zij nog verslagen zodat zij zich moest tevreden stellen met de 2de plaats. In dezelfde wedstrijd werd Britt Baetens 4de. Als beste Oost-Vlaamse behaalde zij zo de provinciale titel.

Bij de Cruisers heren hadden we 2 kandidaten voor de titel. Zowel Dennis Steemans als Robbe Verschueren hadden dit jaar hun goede vorm al meermaals getoond en van beide werd verwacht dat zij voor de titel zouden strijden. Maar zover is het niet gekomen. Dennis, ingeschreven bij de Cruisers en bij de Men 19+ , kwam in de reeksen van de Men 19+ zwaar ten val ten val en werd met de ziekenwagen naar het UZ Gent afgevoerd. Voor Robbe, die ongetwijfeld de wedstrijd liever had beslist in een rechtstreeks duel, lag de titel bij de Cruisers nu voor het grijpen. We wensen Dennis een spoedig herstel zodat onze beide rijders terug met elkaar de strijd kunnen aangaan.

Het Dennenteam had zeker zicht op nog meer medailles, maar om een of andere reden werd er veel gevallen. Lore De Geest (Girls 09) werd achtste na een val. Jorre Vanderlinden deed hetzelfde bij de boys 15 en ook Joffrey Wouters (7de bij de Men Elite) kwam in aanvaring met het parcours.

Voor Ryu Demuyser (Boys 07) waren de verwachtingen hooggespannen. Zowel in de 3 reeksen, als in de kwart finale en de halve finale was hij immers telkens 1ste of 2de geëindigd. In de finale zat het podium er niet in, maar werd hij toch nog knap 5de.

Jari Cammans onderbrak even de studies en werd 7de na een mindere start – geslipt of tegen het hek?

Voor de verrassing van de dag tekende evenwel Ruben Van Geenberghe. 7de bij de boys 16 op het Kampioenschap van Vlaanderen is een resultaat waarvoor hij op voorhand zeker had willen tekenen.

Vier titels voor het Dennenteam