“5 minuten…” Dat was alles wat Jone Vangoidsenhoven kreeg van de track manager toen zij vlak voor haar finale de remkabel over trok. Jone vollenbak naar Bollansee BMX Shop, waar Marcel zijn technische skills toonde. Kapotte kabel eruit, nieuwe kabel erin, alles vastzetten en nog even testen. Alsof het niks is!!! Ik zou het nooit binnen de opgelegde tijd klaargespeeld hebben. Merci Marcel!

Jone in looppas en al wriemelend tussen de toeschouwers terug naar de start. Boven op de startberg nog even lanterfanten om wat op adem te komen en dan werd de laatste start van het seizoen 2017 gegeven. Yellise Van Den Broeck nam de hole shot met Jone in haar wiel en lange tijd leek het Dennenteam 1 en 2 te gaan worden, maar na een slechte laatste bocht zakte Jone nog terug naar de 4de plaats. Een knappe overwinning voor Yellise die bovendien 2de werd in de eindstand van de Flanderscup. In diezelfde eindstand is Britt Baetens 5de.

En dat was niet de enige overwinning voor het Dennenteam. Bij de cruisers vochten Robbe en Dennis hun zoveelste duel van het seizoen uit. Als zij recht blijven zijn zij niet te kloppen. In de manches was het trouwens weer van dat. De eerste bocht van het parcours lag er door de regen en de dunne moslaag behoorlijk gevaarlijk bij en net zoals een groot aantal andere rijders hebben zij de klinkers even van kortbij bekeken. In de finale stond er op hun opnieuw geen maat. Robbe Verschueren nam de dagzege en Dennis Steemans het eindklassement.

Beide rijders strijden ook nog eens voor het prijzen bij de junior men. Maar daar is er ook nog een andere rijder van het Dennenteam. Kobe Heremans, duidelijk niet gehinderd door het slechte weer, vond in Westerlo een parcours naar zijn hart en werd eerste ondanks een fel opzittende Rico Vandevoorde. Denis en Robbe werden 3de en 4de. In de eindstand van de Flanderscup staan bovendien 4 rijders van het Dennenteam: Kobe 2de, Dennis 4de, Robbe 5de en Jens Muyldermans 12de.

Bij de elite men sloeg Joffrey Wouters een dubbelslag. Zowel de dagzege als het eindklassement waren voor hem. Marnicq Janssens slipte weg bij de start, raakte daardoor wat ingesloten, maar werd uiteindelijk nog 2de.

Andere finaleplaatsen waren er voor:

  • Lian Jorge (boys 5) was teleurgesteld met zijn 8ste plaats;
  • Ryu Demuyser (boys 7) werd in zijn laatste wedstrijd voor het Dennenteam 2de;
  • Seppe Serneels (boys 9) werd knap 7de;
  • Lander Artoos (boys 10) stond na een lange revalidatie eindelijk nog eens in de finale en kwam spijtig genoeg opnieuw ten val. Toch proficiat met zijn 8ste plaats;
  • Jorre Vanderlinden (boys 15) vocht zich door kwart en de halve finale met telkens een 4de plaats. In de finale werd hij uiteindelijk 5de.

Tot slot nog een speciale vermelding voor Michael Van Horenbeeck (boys 7) en Thomas Van Geenberghe (boys 10). Zij werden 5 – 5 – 3, respectievelijk 5 – 4 – 4 in de manches en hoopten zich op de Flanderscup voor het eerst te plaatsen voor de volgende ronde. Tot hun grote teleurstelling kwamen zij echter 1 punt te kort. Ik zou zeggen niet opgeven, blijven trainen en dan komt het volgend seizoen dik in orde.

Merci Marcel merci!