Een delegatie van 8 rijders maakte de verplaatsing naar het Nederlandse Erp voor de 3de en de vierde manche van de European Cup. Samen waren zij goed voor 3 podia en 5 finaleplaatsen.


Bij de jongsten werd Ryu Demuyser (Boys 7) op zaterdag in de finale knap 7de. Zondag werd hij uitgeschakeld in de halve finale.

Bij de cruiser 17/29 was het wederom uitkijken naar Dennis Steemans en Robbe Verschueren. Zowel op zaterdag als op zondag stonden zij in de finale en werden zij 2de en 5de, respectievelijk 4de en 6de.

Bij de Men 17/24 kende Joffrey Wouters op zaterdag nog wat pech en werd hij uitgeschakeld in de 1/8ste finale, maar op zondag was er geen houden aan: 3 keer 1ste in de moto’s, en opnieuw 1ste in de 1/8ste, in de kwart en in de halve. Enkel in de finale moest hij nog een rijder laten voorgaan. Met andere woorden een knappe 2de plaats.

Marnicq Janssens – Men Junior – was naar Nederland afgereisd met een klein vraagteken. De voorbije 2 weken had hij door een lichte schouderontwrichting niet voluit kunnen trainen en het was dan ook bang afwachten of de blessure voldoende was genezen. Als we de resultaten bekijken, dan lijkt de schouder echt wel in orde. Op zaterdag 3 overwinningen in de moto’s, gevolgd door een 3de plaats in de kwart finale en een 2de plaats in de halve finale. En als “top of de bill” 3de in de finale. Op zondag bewees hij dat dit geen toevalstreffer was. Hij ging nogmaals vlot door de voorrondes en werd uiteindelijk 7de in de finale.

Ook de andere rijders van het dennenteam reden een verdienstelijke wedstrijden. Lore De Geest (Girls 9) werd zaterdag 5 en zondag 4de in de moto’s. Yellise Van Den Broeck (Girls 15/16) bereikte zowel zaterdag als zondag de halve finale en in dezelfde klasse kon Britt Baetens zich op zaterdag plaatsen voor de kwart finale.

Alle details staan op de website onder de rubriek uitslagen.

Schitterende resultaten op EC3 en EC4 in Erp (NLD)