Verschillende finaleplaatsen voor het Dennenteam op de European cup in Zolder.

Dit weekend zijn onder wisselende weersomstandigheden – zaterdag regen en zondag zon – in Zolder de eerste twee wedstrijden van de European Cup  gereden.

Onder het immense aantal deelnemers – 1346 op zaterdag en 1307 op zondag – hebben 17 rijders van het Dennenteam zich gemeten met de Europese toppers.

De thuisblijvers – onder andere ikzelf – konden vanuit hun luie zetel alle wedstrijden volgen via de live stream. En toegegeven er zaten enkele knappe prestaties tussen. Op zaterdag behaalden we maar liefst 4 finaleplaatsen.

Robbe Verschueren en Dennis Steemans openden de finales bij de Cruisers 17/29. Na een goede start en een schitterende laatste bocht zag het er naar uit dat Robbe de overwinning zou nemen, maar enkele meters voor de finish werd hij nog voorbijgestoken door een Fransman. De start van Dennis was minder goed. Hij vertrok een fractie te vroeg waardoor hij het starthek raakte en als allerlaatste de startberg afreed. Toch wist hij nog knap terug te komen tot de 3de plaats.

Daarna was het de beurt aan Joffrey Wouters in de categorie Men 17/24. Vorig jaar had hij nog de laatste wedstrijd van de European Cup gewonnen en de lat lag opnieuw hoog. Hij heeft dit jaar immers al de Flanderscup in Peer op zijn naam geschreven. Spijtig genoeg kende ook hij een mindere start waardoor een mooie 5de plaats het hoogst haalbare was.

En dan was het de beurt aan Marnicq Janssens, op het WK 2016 in Colombia knap 16de en dit jaar winnaar van de eerste topcompetitie in Ravels. Maar alsof de duivel zich ermee moeide, was ook zijn start niet perfect. Niettemin toch een mooie 7de plaats.

De tweede dag heb ik de wedstrijd niet op de live stream gevolgd. Ik moet in alle eerlijkheid bekennen dat ik naar de Ronde van Vlaanderen heb gekeken en misschien had ik dat niet moeten doen. Als ik de uitslagen bekijk, dan zie ik immers een “clean sweep” van Dennis Steemans bij de Cruisers 17/29: eerste in de manches, in de kwart, in de halve en in de finale!

Bij de Girls 9 noteren we een mooie 8ste plaats voor Lore De Geest en ook Joffrey Wouters was nogmaals 5de bij de Men 17/24.

Marnicq Janssens won alle reeksen bij de Junior Men, werd 2de in de 1/8ste finale, maar werd in de 1/4de finale ondanks een goede start uitgeschakeld na een ongelukkig maneuver van een andere Belgische rijder.

En dit weekend  TC 2 in Keerbergen!!!

Tot slot voor de liefhebbers nog enkele statistieken:

Tekst : Jan Vangoidsenhoven

Foto: Kersten Van Kerckhoven

 

EL 1&2 Zolder Belgium