De eerste wedstrijd van de topcompetitie en het mooie lenteweer zorgden er voor dat dit weekend heel wat volk naar Ravels afzakte. Niet minder dan 742 rijders verschenen aan de start en opnieuw was het Dennenteam met 55 rijders goed vertegenwoordigd.

 

 

Marnicq Janssens geeft visitekaartje af.

Sommigen kwamen zelfs met de moto en waren daarmee verzekerd van een goede parkingplaats.

Op deze eerste topcompetitie was het vooral uitkijken naar de elite men. In Peer werd deze wedstrijd nog schitterend gewonnen door Joffrey Wouters, maar vandaag stonden toch nog net iets meer toppers aan de start. Zo maakte onder andere de Belgische kampioen en voormalig Europees kampioen junioren Matthijs Verhoeven zijn debuut. Binnen het Dennenteam werd ook veel verwacht van Marnicq Janssens die het nieuwe seizoen had voorbereid in Spanje.

En onze beide rijders – Marnicq en Joffrey – leverden een schitterende wedstrijd af. Zij werkten vlot hun reeksen af en ook in de halve finale ging er niets mis. In de finale
nam Mattijs Verhoeven vanuit baan 1 een perfecte start en ging als 1ste de bocht in. Onze rijders moesten in de minder gunstige banen 5 en 6 starten, maar zij gingen toch als 2de en 4de door de eerste bocht. Op het tweede stuk kwam Marnicq sterk opzetten en in de tweede bocht dook hij zowaar onder Matthijs door. Daarna maakte hij geen fouten meer en met een luide schreeuw – zie beelden op Rolflor –  behaalde hij zijn eerste overwinning van het seizoen. Joffrey viel op het tweede stuk terug naar plaats 5, maar na een technisch sterke tweede helft rukte hij terug op naar plaats 4.

Maar niet alleen in topcategorie van de Elite Men deed het Dennenteam het uitstekend. Eén trapje lager, bij de Junior Men hadden we ook 3 rijders in de finale. Kobe Heremans, Dennis Steemans en Robbe Verschueren deden het de vorige weken in Ranst en in Peer al uitstekend en ook nu kwamen ze elkaar opnieuw tegen in de finale. De trein van het Dennenteam werd knap 3de, 4de en 5de.

Ook in de hoogste categorie bij de dames en in aanwezigheid van de ongenaakbare olympisch finaliste Elke Van Hoof, deden onze rijdsters het uitstekend. Yellisse Van den Broeck en Britt Baetens werden 5de, respectievelijk 8ste.

En er waren nog meer mooie ereplaatsen. Yellise Van den Broek en Dennis Steemans wonnen opnieuw bij de cruisers. Robbe Verschueren werd 5de bij de Cruisers.

Jari Cammans en Seppe Beijens werden 3de en 6de bij de Men 19+.

“Oudgedienden” Mike Uytterhoeven  (Boy 12) en Jef Serneels (Boy 15-16) werden 8ste, respectievelijk 4de. “Nieuwkomers” Lian Jorge (Boy 5) en Ellis Vanhove (Girl 7-8) deden het opnieuw voortreffelijk. Zij werden 5de, respectievelijk 6de.

Onder het goedkeurende oog van Ice, een dikke proficiat aan alle rijders van het Dennnenteam; ook aan zij die de finale niet haalden maar toch het beste van zichzelf hebben gegeven!!!

De uitslagen van al onze leden kan je hier raadplegen.

Topcompetitie 1 – Ravels