BMX seizoen 2017 terug op gang geschoten.

 

Op zondag 12 maart was het eindelijk terug zover. Op het voormalige militaire domein Moervelden te Broechem, organiseerde BMX Ranst de eerste manche van de BMX Flanderscup.

En het was meteen een schot in de roos. De eerste aangename en zonnige dag van het jaar zorgde meteen voor een massa toeschouwers en deelnemers. Niet minder dan 676 rijders verschenen aan de start om zich sportief met elkaar te meten. Sommigen gooiden onmiddellijk hun kaarten op tafel en toonden dat zij tijdens de lange winter niet hebben stilgezeten terwijl anderen duidelijk nog wat aan hun conditie moeten werken.

 

Van het Dennenteam zagen we niet minder dan 51 rijders het beste van zichzelf geven. Voor een groot aantal daarvan was het de allereerste wedstrijd en zowel de papa’s en de mama’s als de rijders zelf moesten toch even hun weg vinden in de drukte van het “BMX-circus”.

 

Verschillende van onze rijders bereikten de finale en stonden zelfs op het podium. Zo wonnen Yellise Van Den Broeck en Dennis Steemans elk hun wedstrijd bij de cruisers en werden zij ook nog eens knap 4de en 2de bij de girls 15+ en de junior men. Bij de Junior men was er bovendien nog een knappe 3de plaats voor Kobe Heremans.

 

Andere mooie finaleplaatsen waren er voor:

  • Jef Serneels boy 15            4de
  • Robbe Verschueren cruiser           4de
  • Robbe Verschueren junior men   5de
  • Joffrey Wouters elite men      5de
  • Jari Cammans men 19+        6de
  • Ellis Vanhove girl 7-8           7de – eerste wedstrijd ooit !
  • Ryu “kleine draak” Demuyser boy 7 8ste
  • Britt Baetens girl 15+          8ste

 

 

Een overzicht van alle uitslagen van onze leden kan je hier vinden.

 

PS: naast de BMX piste van Ravels ligt een leuk MTB parcours (single track). Neem dus gerust ook je mountainbike mee!

Flanderscup 1 – Ranst