Het BMX Dennenteam uit Keerbergen blijft groeien. De club start het seizoen 2017 met 81 vergunninghouders en 45 recreanten. In 2016 werd een extra inspanning gedaan om hun jonge recreanten te laten doorstromen naar de vergunninghouders. 

“Ieder jaar geven er wel een aantal rijders de brui aan het bmx’en, bijvoorbeeld omdat ze gaan studeren. Vooral de rijders onder 12 jaar waren minder vertegenwoordigd op de wedstrijden in 2016” zegt trainingscoördinator Johan De Geest. “Dit jaar hebben we 3 gelijkwaardige trainingsgroepen: 5-9 jaar, 10-14 jaar en 15+, die begeleid worden door onze eigen wedstrijdrijders.”

Bij de groep recreanten wordt dan weer de grootste groei tijdens het seizoen verwacht. De eerste instapdag vindt plaats op 22 maart. “We zullen zeker dezelfde strategie toepassen in 2017 om recreanten al in augustus te laten proeven van de trainingen bij de vergunninghouders, dat maakt de keuze heel wat makkelijker.”

Eén van de oudste clubs van het land organiseert in 2017 opnieuw 2 grote wedstrijden. Op 9 april is er een wedstrijd in het kader van de Topcompetitie, en op 6 augustus vindt de 5de manche van de Flanders Cup plaats. Natuurlijk wordt er vooral naar de resultaten van de eigen rijders uitgekeken.

“Meerdere van onze piloten, zowel bij de boys als bij de girls, hebben het potentieel om het podium te halen. Zo denk ik onder andere aan regerende Belgisch kampioenen Britt Baetens (girls 15), Yellise van den Broeck (cruiser girls en girls 16), Dennis Steemans (cruiser 17-29 en junior men) en Joffrey Wouters (elite men)” zegt voorzitter Benny Schoovaerts. “Ook Lore De Geest (girls 9), Jone Vangoidsenhoven (elite women), Matiz Geens (boys 8), Mike Uytterhoeven en Arne Ceuppens (boys 12), Max Bonmarchand en Jorre Vanderlinden (boys 15), Jef Serneels (boys 16), Kobe Heremans (junior men), Robbe Verschueren (Cruiser 17-29 en junior men), Seppe Beijens en Jari Cammans (boys 19+), hopen we telkens in de voorste gelederen te zien.”

Vele ogen zijn gericht op tweedejaars junior Marnicq Janssens. Hij mikt nationaal en internationaal op het allerhoogste niveau. In België rijdt hij als junior bij de Elite en internationaal is geen enkele 8 meter helling hem nog onbekend.

In Keerbergen kijken ze zeker ook uit naar de prestaties van alle nieuwkomers. Voor de meesten zal het een jaar worden om te groeien in de bmx-sport.

Bron : www.bmxemotion.com

Clubvoorstelling