Voor het seizoen 2019 zouden wij zoveel mogelijk recreanten willen motiveren om een vergunning te nemen en aan wedstrijden deel te nemen.De doelgroep zijn de rijders van 5-12 jaar, de basis om een goede bmx-er te worden wordt in de jonge jaren gelegd. Hoe vroeger je start met een vergunning, hoe meer groeimarge mogelijk is.

Meer informatie geven we op een infomoment voor de ouders in de sporthal op woensdag 29 augustus om 19.30u. Deze infosessie bijwonen is geheel vrijblijvend!

 

Wat betekent wedstrijdrijder / vergunninghouder zijn?

– Je neemt op regelmatige basis deel aan wedstrijden in België. Aan welke wedstrijden je meedoet bepaal je helemaal zelf. Als club verplichten wij enkel om over een heel seizoen (maart-oktober) aan 5 nationale wedstrijden deel te nemen. Dit is echt niet veel!! Je hebt de keuze uit 25 wedstrijden op de kalender en meestal zijn er daar nog 2 van in Keerbergen ook.

Uiteraard mag  je meer wedstrijden doen, met een maximum van 25 per jaar indien je jonger bent dan 12 jaar. Dit is zo vastgelegd door de wielerbond.

– Interclub en clubkampioenschap tellen niet mee voor de 5 wedstrijden, maar zijn wel een perfecte basis om dit jaar nog eens te proeven van hoe een echte wedstrijd werkt. Er is nog een interclub op 31 augustus in Aarschot.  Het clubkampioenschap vindt plaats op 13 oktober.

– Wedstrijden zijn altijd op zondag.
Op zaterdag zijn er trainingen van 14-16.30u op het parcours waar het zondag wedstrijd is. Deze trainingen zijn geheel vrijblijvend en niet verplicht.

– Als je een vergunning neemt, dan ben je ook verplicht door de wielerbond om een proef af te leggen. Informatie hierover wordt apart bezorgd.

– Je bent ook verplicht om jaarlijks een sport-medische keuring te ondergaan bij een erkend sportarts.

– Er is absoluut geen prestatiedruk vanuit de club. Onze trainers respecteren iedereen zijn niveau, maar uiteraard streven ze er wel naar om iedere rijder te motiveren om zichzelf te verbeteren binnen zijn/haar mogelijkheden. Als alle vergunninghouders winnaars zouden moeten zijn, dan zouden er zeker geen 600 vergunninghouders deelnemen aan een wedstrijd.

– Je bent niet verplicht om op alle trainingen aanwezig te zijn. Wanneer je traint, kies je zelf. Het is geen probleem als je eens een keer niet komt.

– BMX is ook een sport voor meisjes-vergunninghouders.

– Kostenplaatje voor een vergunninghouder is het lidgeld aan de club (105 euro in 2018) + vergunningskosten afhankelijk van de leeftijd (U8 73€, U12 88€ in 2018) + kosten sportarts (+/- 60 euro)
Een vergunning is incl 24/24u verzekering tegen ongevallen met de fiets – dus ook buiten de bmx.

Verder betaal je inschrijvingsgeld per wedstrijd. Onder 15 jaar is dit 8 euro, boven 15 jaar 10 euro.

Hierna nodigen wij alle recreanten van 5-12 jaar met eventueel interesse om in 2018 een vergunning te nemen, uit om vanaf dinsdag 4 september de overstap te maken van de recreanten naar de vergunninghouders-training.
Deze zijn
woensdag van 18.00-19.15u en vrijdag van 18.30-19.45u voor 5-8 jaar
dinsdag en donderdag van 18.30-19.45u voor 9-12 jaar
 
Iedereen met een beetje interesse mag proberen. Deze overstap hoeft geen definitieve keuze te zijn. Bevalt het je niet of ben je er toch nog niet klaar voor om een vergunning te nemen, dan kan je altijd onmiddellijk terug naar de recreantentraining.
Infosessie recreant naar vergunninghouder