Belgisch kampioenschap Ravels 24-25 oktober

Ondanks de strenge maatregelen mocht het Belgisch kampioenschap in Ravels doorgaan. Spijtig genoeg besliste de regering daags voor de wedstrijd dat met onmiddellijke ingang de +18jarigen niet meer aan competitie mochten doen. Daardoor konden de grote kanonnen van BMX Dennenteam niet meer deelnemen aan het BK.
Een kleine troost is dat Robbe Verschueren, Joffrey Wouters en Jone Vangoidsenhoven een jaar langer Belgisch kampioen zijn in hun categorie.
Het was dus aan onze jongste rijders om zich te tonen in een coronaproof Belgisch kampioenschap.
Er waren 20 Dennenteam’ers ingeschreven.

Eerst en vooral een dikke pluim voor de organisatie.
Elke bubbel zat in een apart vak, gescheiden met voldoende ruimte tussen.
De looprichtingen waren zeer goed aangeduid en niet enkel binnen de draadafsluiting van het parcours. Samengevat vanaf de parking stond alles goed aangeduid tot je terug aan je auto was.
Er liepen zelfs ‘devils’ rond die toezcht hielden dat elke rijder, begeleider zich aan de maatregelen hield.

Iedereen was het er over eens, enkel maar lovende woorden over de organisatie van dit BK.

Maar de sfeer was in deze speciale tijden toch wat anders.
Elke rijder werd door iedereen luid aangemoedigd vanuit zijn eigen bubbel.
Door de 4 blokken op 2 dagen van rijders en dat er geen publiek was toegelaten, werd het supporteren beperkt tot de rijders van de eigen blok.
Maar we zijn er zeker van dat iedereen heeft gesupporterd vanuit het thuisfront en dat vele de resultaten volgden via JS timing.

De speakers Luc en Kersten waren ook weer van de partij. In deze speciale BK editie hadden ze niet gekozen voor opvallende kostuums maar ze hadden enkel de devil oortjes opgezet.
Het BK was de laatste wedstrijd van Kersten als speaker. Wij danken hem voor de lovende woorden de hij telkens uitsprak in de wedstrijden over elke rijder!

Het Dennenteam liet zich toch op dit BK toch zeker opmerken.
Ook al waren er amper wedstrijden voor dit BK, iedereen had nog steeds de vechtlust in zich om te strijden voor elke plaatsje.
Toch wel een speciaal dankwoordje aan onze trainers die in dit moeilijk jaar ervoor gezorgd hebben en dat de wedstrijd skills verder aangeleerd werden. Elke rijder had duidelijk progressie gemaakt.

In de finales stonden 9 rijders in de Denneteam kleuren tegen het starthek.

Met trots kunnen wij melden dat 2 rijders zich tot Belgisch kampioen kroonden: Emily June Gomez Alzate (girls 5/6) en Oliver Wyns (boys 8).

Belgisch kampioen Emily June Gomez Alzate
Belgisch kampioen Oliver Wyns

Het is voor beiden de eerste Belgische titel.
Emily June is de kleinste girl van onze club en bezig aan haar eerste jaar als vergunninghouder.
Oliver maakt deel uit van onze sterke lichting van jonge rijders. Na zijn 7de plaats op het WK 2019 in Zolder, is dit opnieuw een sterke prestatie.

Er stond nog een 3de rijder op het podium. Tyas Hoste (boys 9) greep net naast de titel maar behaalde een knappe 2de plaats.

Daarnaast strandden Nand Baets (boys 5/6) en Floris Baets (boys 8) net naast het podium op een 4de plaats.

Twee girls eindigde op een 5de plaats, Lisse Torfs (girls 7/8) en Ella Hölscher (girls 9/10).

Tibe Torfs (boys 8) eindigde op een 6de plaats.
Jolien Janssens (girls 11/12) finishte op een 7de plaats.

Maar ook onze andere rijders reden een sterke wedstrijd.

Voor 5 rijders eindigde de wedstrijd in de halve finale: Lou Horemans (boys 5/6), Cedric Fleerackers (boys 7), Finn Martel (boys 7), Niel Wargé (boys 8) en Lander Janssens (boys 9).

Voor 4 rijders was de kwartfinale het eindstation: Ferre Hölscher (boys 8), Ferre Wolfs (boys 8), Rémi Vankerpel (boys 10) en Matthias Van Horenbeeck (boys 12)

Voor 2 rijders eindigde de wedstrijd na de 3 reeksen: Brenco Deconinck (boys 7) en Eline Martel (girls 11/12).

Elke rijder heeft knappe races gereden, we zijn fier op elke rijder van onze club.
Het is dan ook leuk om dit BMX seizoen in coronatijden op deze manier af te sluiten.
Nu nog een plezante trainingsweek om het seizoen in schoonheid af te sluiten.

Hou jullie gezond en tot in 2021!

Foto’s: Cinne Volders, Katleen Verreyt, Jessica Van Hoof, facebookpagina BMX Devils Ravels en Chantal Bensch