Dit weekend was het weer zover. Het “BMX-circus” streek neer in Keerbergen voor de 2de manche van de Topcompetitie. En de weergoden waren het Dennenteam opnieuw gunstig gezind. ’s Ochtends was het nog een frisse 2° C, maar al vlug schoot het kwik onder een heldere hemel pijlsnel de hoogte in.

 

Na de middag werd de 20° C vlot overschreden en kozen de rijders van blok 2 er zelfs voor om zo laat mogelijk in het rennerspark plaats te nemen. Niemand had er immers zin in om al voor de start te staan puffen in de hitte. De commissarissen van parc fermé – ikzelf ook – moesten wel blijven staan. Resultaat: nek en gezicht behoorlijk verbrand.

Het schitterende weer en de paasvakantie hebben er ongetwijfeld toe bijgedragen dat onze organisatie opnieuw een groot succes werd. Onze 3 parkings aan de sporthal, aan de Colruyt en aan de KLJ-lokalen waren al vlug volzet een wriemelende massa toeschouwers en rijders zocht zijn weg naar het parcours.  Niet minder dan 703 rijders, waaronder 70 !!! van het Dennenteam, verschenen aan de start. Het moet zowat de grootste opkomst geweest zijn die onze club ooit heeft gekend.

De wedstrijd werd op gang geschoten met een vertraging van ongeveer 20 minuten (foutje in de startlijsten van de Cruiser Girls) en onze starter heeft daarna 417 keer de startknop ingedrukt (trainingen niet inbegrepen); namelijk voor 327 manches, 32 kwart, 34 halve en 24 finales!

 

In Blok 1 noteerde het Dennenteam 8 finaleplaatsen. Yellise Van den Broeck en Dennis Steemans behaalden net zoals op alle vorige wedstrijden de overwinning bij de Cruisers en in diezelfde categorie werd Robbe Verschueren 2de. De andere finaleplaatsen gingen naar:

–          Lian JORGE B05: 5de
–          Matiz GEENS B08: 7de
–          Seppe VANHOUT B10: 7de
–          Ellis VANHOVE G07: 7de
–          Lore DE GEEST G09: 8ste

In blok 2 deden we het met 13 finaleplaatsen zowaar nog beter. In de categorieën B17 en B19 hadden we zelfs drie finalisten:

–          Arne CEUPPENS B12: 6de
–          Mike UYTTERHOEVEN B12: 7de
–          Jelle VAN LOO B14: 8ste
–          Jef SERNEELS B15: 5de
–          Kobe HEREMANS B17: 2de
–          Dennis STEEMANS B17: 3deÂ
–          Robbe VERSCHUEREN B17: 5de
–          Jari CAMMANS B19: 2de
–          Seppe BEIJENS B19: 5de
–          Glenn VERCAMMEN B19: 8ste
–          Yellise VAN DEN BROECK G15: 3de
–          Jone VANGOIDSENHOVEN G15: 5de
–          Joffrey WOUTERS Men elite: 4de

Veel aandacht was er voor de categorie Elite Men. Joffrey Wouters won immers FC2 in Peer en Marnicq Janssens deed hetzelfde op TC1 in Ravels. Op hun thuisparcours zat het niet echt mee: Joffrey werd mooi vierde maar was daarmee niet helemaal tevreden en Marnicq werd in de halve finale na een slechte start uitgeschakeld (tegen het starthek en daarna geen opening meer gevonden”).

Noteren we ook het niet onopgemerkte ééndagsoptreden van Jelle Camps. Een tweetal jaar geleden nog lid van onze club en nu succesvol overgeschakeld naar het veldrijden. Als junior, won hij deze winter onder andere de wereldbeker in het Duitse Zeven en het eindklassement van de superprestige. In zijn ex-club werd hij nu met een minimum aan voorbereiding 4de bij de B17.

 

Ook nog duizendmaal dank aan alle medewerkers, aan onze sponsors en aan de gemeenten Keerbergen en Boortmeerbeek.  Zonder hun inbreng zouden wij deze wedstrijd nooit kunnen organiseren.

Dief actief op TC2 in Keerbergen

Toch moet mij één minpunt van het hart. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag is op de camping de elektriciteit uitgevallen. Bleek dat iemand een kabel en een 220 V verdeeldoos had losgekoppeld en gestolen. Gezien de plaats van de diefstal – midden op de camping – ben ik tot mijn spijt geneigd te zeggen dat de dief binnen de BMX-wereld moet gezocht worden. Als dit inderdaad het geval is, dan hoop ik dat de dief beseft dat zijn handelen het imago van de BMX en van al haar leden ernstig heeft beschaamd.

Affiche TC2 2017 Keerbergen

Topcompetitie 2 – Keerbergen